Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.02.2012 13:45 - Пияна жена - весел креват!
Автор: rainas Категория: Лайфстайл   
Прочетен: 28073 Коментари: 23 Гласове:
62



Нямам нищо против алкохола, той е най-достъпният и приятен стимулатор. Ако изпиеш три шота, подходящи за сезона, ще ти се отрази добре. Но ако продължиш в същия дух, ще се олееш. А разните му афродизиаци са добре дошли, стига да не получиш стомашно разстройство. Всяка жена смята, че сексът зависи основно от мъжа. А всеки мъж си казва: пияна жена - весел креват! Истината е една - жената е най-добрият афродизиак за мъжа .

image
ХХ век бе белязан с ожесточената борба на жените за равни права с мъжете. Проявявайки настойчивост, слабият пол съумя да постигне много: избирателни права, висше образование, равни възможности за кариера и дори легализация на браковете между жени в някои страни.

 image

Някои жени и сега пият наравно с мъжете. И далеч не само сокове и минерална вода. Алкохолизмът, считан дълго време за “мъжка” болест, придобива все по-изразени женски очертания. Защо стана така и какви са последиците от “алкохолното равноправие”? Ето мнението на Николай Валериевич Чередниченко, нарколог, кандидат на медицинските науки и главен лекар на клиниката АлкоМед в Русия. 

Можем ли да говорим за женски алкохолизъм като за самостоятелно явление? 

По-скоро не, за ономерностите, присъщи на тази болест, са еднакви и при двата пола. От гледна точка на терминологията по-точно е да говорим за “ алкохолизъм при жените”. 
image
Нека тогава да се ориентираме в неговите особености. Преди всичко- женският организъм по същия начин ли реагира на алкохола като мъжкия?

Женският организъм е уязвим в по-голяма степен от токсичното действие на алкохола. Това обстоятелство е обусловено от редица фактори. Жените са по- фино устроени същества, процесите в техния организъм са подложени на определена цикличност, свързана с промяната в концентрацията на половите хормони в кръвта. Това влияе и на емоционалния фон, и на обменните процеси. Женското тяло съдържа по- малко вода и по-малко маса от мъжкото и това води до факта, че при равни условия в кръвта са образува по-висока концентрация на алкохол. По време на предменструалния синдром, когато много жени изпитват напрежение, раздразнителност, тревога, алкохолът по-бързо се отделя от жлъчката, което води до по-голяма концентрация именно в края на менструалния цикъл. 

image

По-бързо ли се развива зависимостта от алкохол у жените, отколкото у мъжете?
 

Да, при жените са достатъчни обикновено три години, докато алкохолизмът при мъжете може да се развива с десетилетия. Впрочем, има изключения. Има още една закономерност – при младите болестта се развива по-бързо. 

Има ли разлики – с какви точно напитки се пропиват жените, и с какви мъжете?
 

Не, ако болестта се развива, то рано или късно всички стигат до твърдия алкохол. От гледната точка на пациента, по-ефективно е да се пие водка, отколкото слабоалкохолни питиета. А поносимостта и денонощните дози в този случай са еднакви при мъжете и при жените - от 500 грама до литър водка на ден.

image

Какви са особеностите на протичането на болестта при жените? 

Преди всичко, алкохолизмът при жените се развива по-късно – обикновено на 26 години, докато при мъжете възрастта е 23. Но болестта при жените прогресира по-бързо и те са принудени да потърсят лечение само след 7 години, докато мъжете “държат” още два пъти по-толкова – 16 години.  Рязко преобладават / до 82 %/ периодичните форми на злоупотреба- запоите. Ако мъжете пият малко или много редовно – в края на седмицата или всеки ден след работа, то за жените е характерна смяната на “трезви” и “нетрезви” периоди. 

image

Съвременните стресове на работа, постоянното напрежение, което трябва някакси да се снеме, провокират ли алкохолизма у жените? 

Не, това е разпространена заблуда. Това е по-скоро мъжкият рисков фактор. Изследванията показват, че работещите семейни жени се разболяват от алкохолизъм значително по- рядко, отколкото домакините.

image

А каква е ролята на генетичните фактори? 

Може да се каже, че при жените те играят определяща роля. До 76% от роднините на пиещите жени също пият. Особено голяма е наследствената обремененост от страна на майката – ако при мъжа тя е 5%, то при жените стига до 22%, т.е. дъщерята на пиещата майка е с 4 пъти по-голям риск да стане алкохоличка, отколкото синът.

По-тежко ли протича алкохолизмът при жените, отколкото при мъжете?

Не, това също е една широко разпространена заблуда. Болестта при жените се развива по-доброкачествено, ако мога така да се изразя. Освен това относителната слабост на абстинентния синдром позволява дълго време да се отлага търсенето на помощ от нарколог.  Немаловажна роля играе и общественото “табу” върху женското пиянство. Към нетрезвия мъж обществото обикновено се отнася много по- търпимо, отколкото към пияната жена. Все пак жената – това е съпругата, майката, пазителката на семейното огнище, на нея не и прилича да се напива. Тази социална “забрана” играе ролята на своеобразна бариета, в голямата си част жените “крият” своето пиянство и не се обръщат за помощ към лекар, защото се страхуват от осъждане и насмешка. Всичко това води до факта, че при нарколога попадат жени най-често с тежки форми на заболяването, с многобройни усложнения, в това число и психически.  Пак по тези причини жените пият сами, у дома, криейки се от роднини и близки, с чувство на срам и отвращение към себе си. За разлика от мъжете, които си търсят различни поводи и съответните компании извън дома, жените пият спонтанно, импулсивно, когато в мозъка им протича своеобразно “ късо съединение” и действието / пиенето/ изпреварва процеса за вземане на решение.

image

А заблуда ли е също, че женският алкохолизъм се лекува по- трудно?

Да, опитът в лечението на жените е толкова успешен, колкото и при мъжете. В някои случаи дори по-успешен. Само че на жените им трябва по-голям обем медицинска помощ. Например нашата клиника е специализирана в бързата наркологична помощ. Ние извеждаме пациентките от запоя, блокираме алкохолната зависимост, даваме съвети как да се постъпи по-нататък, в какви клиники да отидат.

image

Жените по-рядко ли търсят лекарска помощ?

В последните 10 години те се обръщат към нас все по- често. Ако преди десет години съотношението на жените и мъжете, търсещи наркологична помощ, беше 1:12- 1: 10, то сега в Москва, по данни на нашата клиника, се е увеличило до 1:4. Тази тенденция се потвърждава и от данните на държавната медицина. А в Европа и САЩ съотношението вече стига 1:3 и 1:2. 





Тагове:   алкохол,   жени,   весел,   креват,


Гласувай:
66



Следващ постинг
Предишен постинг

1. mt46 - По принцип
07.02.2012 14:17
жените по-трудно издържат на алкохола - и по-лесно падат от стола...
цитирай
2. bojo12345 - Много е оучително!
07.02.2012 14:57
Алкохола не прави разлика между мъжете и жените - на никого не прощава!!!
цитирай
3. mitkaloto - Супер си!!Поздрав!
07.02.2012 15:00
Супер си!!Поздрав!
цитирай
4. petak - Не мога да сетя виц
07.02.2012 15:53
по темата ето един близък:
Мичето всяка сутрин носеше на мъжа си кафе в леглото, защото ако не успееше, утрото започваше с бира.
Ведър ден
цитирай
5. hristo27 - Алкохолът трябва да се приема до...
07.02.2012 15:55
Алкохолът трябва да се приема дозирано, за удоволствие и без загуба на съзнание!
цитирай
6. li4kata - Имам стаж,
07.02.2012 15:59
имам наблюдения, имам мнение, но...каквото и да кажа, първите три изречения от постинга са показателни - това е истината! Всъщност, всичко е точно така!
Познавам жени, на които след бутилка "твърдо" им проличава, че са употребили :-)))
В същото време жена ми се напива от 25 грама! :-))
И докато някои жени стават супер афродизиаци, то други просто си заспиват. Както и при мъжете, естествено..... :-)))
цитирай
7. cefulesteven - Сега ще кажа нещо от личен опит: а...
07.02.2012 16:53
Сега ще кажа нещо от личен опит: алкохола не е афродизиак. Освобождава от задръжки, но това не може да се сравни с усещането, когато сам си се лишил от ненужните ти. Все едно тъмничар те е извел на разходка, друго си е да си излезеш сам, без някой да те ограничава. При мъжете вдига желанието за сметка на възможностите. Притъпената чувственост пречи да се възприеме в пълнота изживяването. По един начин съм изживявал докато си пийвах, по друг когато алкохолизма ми вече беше в стадии в който нямаше лечение, по съвсем друг, когато не знам как спрях. Не употребявам алкохол от години. Много по-гот и по-емоционално е всяко изживяване. А и само за себе си носи такова опиянение, каквото алкохолното пречи да почувства човек.

Искрено и лично:)
цитирай
8. varg1 - Да му еба майката
07.02.2012 19:10
ако съм виждал през живота си пияна жена.
цитирай
9. idealist - :)))
07.02.2012 19:33
Ей това се казва съдържателен постинг, браво! :)))
цитирай
10. gocho52 - Малееее...
07.02.2012 20:33
Страх!
цитирай
11. анонимен - "Слабият пол активно налива мускули" ....
07.02.2012 21:24
http://www.youtube.com/watch?v=rrASQPi67eU
цитирай
12. lambo - Пияна жена = печена кокошка
07.02.2012 23:24
А една моя бивша ( беше най-добрата в леглото, която съм срещал ) веднъж бе откровена с мен ...

" Най-добра съм, когато малко съм пила, когато не съм пила просто съм добра, но когато много съм пила - за нищо не ставам "
цитирай
13. dolsineq - Ами да пият, като им се пие, но не са ...
07.02.2012 23:35
Ами да пият, като им се пие, но не са приятна гледка...
цитирай
14. apostapostoloff - Не думай!
08.02.2012 05:18
bojo12345 написа:
Алкохола не прави разлика между мъжете и жените - на никого не прощава!!!


Втората световна война бе спечелена от двама алкохолици- Чърчил и Сталин. Те ебаха майката на въздържателя Хитлер! Алкохолът не прощава само на леваците, боклуците и дегенератите!
цитирай
15. nerez - физик
08.02.2012 08:19
Спомням си една абитурентка, която се правеше и беше девица. След като се напи обаче на рожденния си ден се вписваше идеално към фотосите в постинга :)
цитирай
16. iwan07 - Делириум трименс...
08.02.2012 10:14
..Времето си прави шеги..Като ,автомобилен инструктор през 80-90 години, царица на пиенето беше "Столичная". "Джони" провокира , бай Жоро Мишев и го внедри в "Дами канят ". А, шопската салата - възхвала на бригада "Чавдар",как да не пиеш...с кеф.Хисарският поп , Лепа Брена и ... Пърпъл въртяха колелото.На банкет от придобили категория "В"...ЖЕНА ..издухала СЕДЕМ водки , ...започна ФИКУСА...за салата...е...какво могат Ж Е Н И Т Е!!!
цитирай
17. venziko - Прекрасен постинг
08.02.2012 10:50
Поздрави за страхотния постинг. много ми хареса
цитирай
18. sande - Връло интересантна тема, както биха казали нашите братя - сърбите ...
08.02.2012 11:20
Един мой приятел от Шумен имаше голям опит с руските компании и съответно с руснаците и рускините. Та обичаше да казва: Постави пред един мъж бутилка водка и жена, глупакът веднага посяга към бутилката с водка.

За руснаците може би е прав. Но българинът е балкански чешит и тарикат: не се отказва и от двете. Първо ще обладае бутилката, а после и мадамата...Но се случват и изцепки- Ако например дамата влезе в банята да си вземе душ, като влезе в спалнята я очаква често студен душ: нашият юнак е вече заспал дълбоко и така хърка, че стъклата на прозорците дрънчат.

Както и да е. Без жертви не може.
цитирай
19. demonwind - За алкохолизмът
08.02.2012 11:23
всеки знае, че е вид наркомания, обаче какво да правим с пиянството ;) Разликата между двете е тънка, но съществена - алкохоликът пие, за да живее, а пияницата живее, за да пие. От сравнително краткия си житейски опит съм се срещал с много представители на втория вид, носещи завидните прякори като Маникат, Копринков, Машиниста, Мустака, Ачо Коняка, Чанкайшито, Дънди Крокодила, Барбаяни...

Поздрави! :)
цитирай
20. borjanmljakov - Последно, алкохолът вреди ли, или напротив - полезен е?
08.02.2012 13:41
.
цитирай
21. becksss - Мляков,
10.02.2012 00:23
borjanmljakov написа:
Последно, алкохолът вреди ли, или напротив - полезен е?

Алкохолът е за хора, които могат да си позволят да изгубят някоя и друга мозъчна клетка. В това отношение, коментарът на Апостолов беше най-точен.
цитирай
22. shtaparov - Весел та знае ли се
11.02.2012 01:38
Весел,та знае ли се!... Но,на кревата му нищо- дори и при трезва жена :))
цитирай
23. veselins - Пияната жена търси пиян мъж
29.02.2012 00:04
Аз като бар - ветеран , ви казвам най смешни са прекалили с алкохола жени . Няма никакъв весел креват да влачиш препило момиче към вкъщи ,това е равносилно на изнасилване . Всяко нещо си има мярка , както на дамите не им е весел кревата с един мъртво пиян мъж , така и за нас .. Ако е леко пийнала ,става , тогава се отпуска и няма задръжки :)))
цитирай
24. slunchevchovek - Поздравления!
29.02.2012 18:43
Чудесна е жената, която е приела малка доза алкохолен афрозодиак.
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: rainas
Категория: Лайфстайл
Прочетен: 137658
Постинги: 6
Коментари: 97
Гласове: 5148
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031